🔹 تفاوت جهان اجتماعی و جهان طبیعی در چیست؟
پاسخ: جهان اجتماعی، مجموعه گسترده ای از پدیده های اعتباری، کنش انسان ها را شامل می شود. و با آگاهی و اراده انسان شکل می گیرد. ضمن اینکه علاوه بر کنش انسانی و پدیده های اعتباری، پدیده های تکوینی را نیز که با زندگی انسان ها ارتباط داشته باشند، شامل می شود. اما جهان طبیعی، فقط شامل پدیده های طبیعی است. و ربطی به آگاهی و اراده انسانی ندارد. در جهان اجتماعی، عضویت اعضاء، به اراده آنها بستگی دارد و بر اساس، نظم است. اما در جهان طبیعی، عضویت موجود زنده و نظم آنها، تکوینی است.
🔹 سال گذشته، فرهنگ راچگونه تعریف کردید؟
پاسخ: فرهنگ: شیوه زندگی اجتماعی، اعضای جامعه است. و حاصل آگاهی، عمل مشترک آدمیان می باشد.
🔹 فرهنگ چه نقشی در هویت یابی افراد و جهان اجتماعی دارد؟
فرهنگ، مربوط به شیوه زندگی گروهی از انسان هاست که با یکدیگر زندگی می کنند. فرهنگ و جامعه نمی توانند از هم جدا باشند. جامعه بدون فرهنگ، امکان هویت یابی ندارد. و بدون جامعه نیز، فرهنگ معنایی ندارد. از طریق آموزش و تربیت، فرهنگ بصورت پاسخ: اکتسابی و نه ارثی، از نسلی به نسل دیگر منتقل می شود و باعث ایجاد هویت مشترک بین یک قوم و جامعه می شود.
🔹 هویت جهان اجتماعی بیشتر متاثر از لایه های عمیق فرهنگ ( عقاید و ارزش ها ) است یا لایه های سطحی آن ( هنجار ها و نماد ها )چرا؟
پاسخ: متاثر از لایه های عمیق ( عقاید و ارزش ها ) : هویت جهان اجتماعی، متاثر از عضویت گروهی افراد جامعه است. هویت فرهنگی جهان اجتماعی بر اساس عقاید و ارزش های اجتماعی آن شکل می گیرد. و تا زمانی دوام دارد که افراد جامعه، عقاید و ارزش ها را به رسمیت شناخته باشند و بپذیرند.